|
Znamiona, pieprzyki - ZBIORCZY (Dagmara) |
|
|
Posiadam duze znamie w okolicy lewej reki wielkosci 5 cm. Pojawiaja sie na nim ostato krostki. Czy powinam sie tym niepokoic? (więcej...) |
|
|
pieprzyki po słońcu (celka) |
|
|
Zawsze latem pojawia mi się coraz więcej pieprzyków na plecach i rękach, dodam, że nie mam jasnej karnacji tylko dość ciemną. Czy to znak, że nie powinnam się opalać? (więcej...) |
|
|
niebezpieczne usuwanie znamion (Patrycja22) |
|
|
Planuję usunąć sobie znamię na plecach, jednak podobno nie jest to takie proste i podobno niebezpieczne. Słyszałam, że najpierw robią jakieś badania i wymazy. A co najgorsze, że miejsca po takich znamionach nie chcą się goić. (więcej...) |
|
|
znamiona barwnikowe usuwanie (Beatka) |
|
|
Czy to usuwać czy nie? Czy to może się potem się zrobić z tego zmiana nowotworowa?
Czytałam opinie na forach jedni twierdzą, żę usuwali i żyją, ale były też takie opinie że nie usuwać bo ktoś tam na to umarł. A wy co sądzicie?
(więcej...) |
Skóra człowieka
Skóra człowieka jest niezwykłym narządem. Zwykle nie zwraca się na nią uwagi i nie docenia jej roli. Dzieje się tak, głównie dlatego, że wszyscy biorą ją za jakiś pewnik, ponieważ „ona jest”. W związku z tym mało kto wie, że skóra człowieka jest to największy organ ciała, który jest również najbardziej wykorzystywany.
Rozszerzone pory
Wbrew powszechnemu przekonaniu, rozszerzonych porów w żaden sposób nie da się zmniejszyć, choć nie oznacza to, że wszystko stracone. Wystarczy kilka sposobów pielęgnacji twarzy, by pory stały się mniej widoczne, co zwróci uwagę na to, co w tobie piękne. Pory to nic innego, jak malutkie otwory w skórze, z których wyrastają włosy i wydostaje się sebum. Każdy je ma, choć u niektórych nie są widoczne gołym okiem.
Brodawczak
To łagodny nowotwór nabłonkowy, charakteryzujący się delikatnymi, wiotkimi wyroślami i rosnący zazwyczaj na powierzchni błon śluzowych. Utworzony jest z łatwo krwawiących brodawkowatych tworów. Brodawczaki zazwyczaj nieprawidłowo naśladują strukturę błon śluzowych lub brodawek skóry. Nieleczone mogą przekształcić się w nowotwory złośliwe